Královna stínů : souboj lásky a moci o anglický trůn - Felber, Edith, 1938- (Klokan, 2008)
Francouzská princezna Isabella je jako dvanáctiletá provdána za anglického krále Edwarda II. Krásný mladík se jí zpočátku jeví jako vysněný šlechetný rytíř, postupně však dívka procitne do hořké reality. Král ji zanedbává a nechá se ovládat svým ctižádostivým milencem. Isabela se rozhodne neprodleně jednat, nesmí otálet ani chvíli. Je totiž mnoho těch, kdo se chystají královskou rodinu zničit...